Historie

Historie  Al op jonge leeftijd werkte Renger van Veluw samen met zijn vader in de kolen en turfhandel. Het vervoer geschiedde toen nog met paard en wagen vanuit Hoogland.
Toen Renger 22 jaar werd, wilde zijn vader ermee stoppen en vond hij dat Renger verder moest gaan met de kolen- en turfhandel.
Op 1 maart 1960 liet Renger van Veluw zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijf was een feit en vestigde hij zich in Hooglanderveen. Ook werd de eerste auto aangeschaft een Chevrolet.

historie1
In de loop der jaren werd het assortiment uitgebreid met olie en gas en hadden we een brandstoffenpomp aan huis waar super benzine en mengsmering verkrijgbaar was. Maar omdat steeds meer mensen overgingen op aardgas moest er naar ander werk worden gezocht.

historie2

 

Dat werd gevonden in het ophalen van melkbussen bij de boeren die naar de A.M.C. melkfabriek in Uithoorn moesten worden vervoerd. Maar op een gegeven moment liep ook het vervoer van melkbussen op een einde en moest er weer omgezien worden naar ander werk. Via via kwamen we in contact met de ‘van Drie groep’ in Mijdrecht en hier konden we zakgoed met kalvermelk gaan vervoeren voor de vleeskalveren industrie. Langzaam werd het wagenpark uitgebreid en konden er ook auto’s ingezet gaan worden bij Bakker Logistiek.

historie3
In 1991 is het bedrijf vanuit Hooglanderveen verhuisd naar Terschuur. Toen zijn we gestopt met de oliehandel.
En hebben we ons gericht op transport van melkpoeder in zakken en charteren voor transportbedrijven.

In 2002 zijn wij ook het bulktransport voor de ‘van Drie groep’ gaan verzorgen. Sindsdien heeft ons bedrijf een grote stap voorwaarts gemaakt.

Sinds 1 januari 2017 is het bedrijf overgenomen door twee kleinzoons van de grondlegger; Dirk-Jan (1986) en Renger (1987) Hazeleger.

Vanaf december 2018 zijn we gevestigd aan De Landweer 3 in Barneveld.
Op deze locatie beschikken we ook over een loods waar we op- en overslag doen voor onze klanten.
Zo groeien we van een transportbedrijf door naar een logistiek dienstverlener.

Momenteel hebben we dagelijks 24 auto’s op de weg.

Zaterdag 8 december 2018 hebben we het tijdperk in Terschuur in stijl afgesloten.
We hebben met veel chauffeurs de inboedel verhuisd en zijn met heel veel auto’s in colonne vertrokken naar Barneveld.
Zie hieronder de video:

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes